fbpx
Gratis google ads tools

3 Gratis Google Ads Tools

Wanneer je begint met zoekmachine marketing of er al dagelijks in werkt heb je vroeg of laat behoefte aan gratis Google Ads tools. Zaken die handig zijn zoals;

  • Google Ads zoekwoorden onderzoek
  • Google Ads Concurrentie onderzoek
  • Google Ads rapportage
  • Gerelateerde zoekresultaten
  • Google Ads aanbevelingen
  • Keyword wrapper tool

De bestaande tools zijn echter veelal duur en/of slecht bruikbaar. Dit kan frustrerend zijn en wij zijn daar erg lang mee bezig geweest om een goede set tools te vinden om te gebruiken bij ons dagelijks werk. Om jullie tijd te besparen wil ik deze hier met jullie delen.

1. Google Ads keyword tool

De tools die Google Ads aanbiedt zijn prima bruikbaar maar niet altijd 100% betrouwbaar. Wij gebruiken deze tools veel om zoekwoord onderzoek te doen. De zoekvolumes die Google geeft in deze tool zijn meer een indicatie en ze bieden dus eerder richting dan een volledig betrouwbare voorspellingen.

2. Mikes marketing tools

Deze tool is 100% gratis en is zeer handig in het gebruik om zoekwoorden aan te passen. Enkele voorbeelden zijn het aanpassen van de hoofdletters, verwijderen van speciale tekens, woorden voor of na een zoekwoord toevoegen, etc.

3. Promonavigator

Deze tool is geweldig. We verwachten dat het ergens dit jaar een betaalde tool zal gaan worden maar voorlopig kunnen we er allemaal grtis gebruik van maken. Er is veel functionalietit zoals rapportage, competitor spy (echt een aanrader), zoekwoord onderzoek (moet nog beter gaan worden).

We hopen jullie met deze tools op weg geholpen te hebben, mocht je andere gratis Google Ads tools weten, dan horen we het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *