fbpx

Veel gestelde vragen over Google Ads

Google Ads is voor veel mensen een raadsel en daarom willen we via deze pagina graag veelgestelde vragen beantwoorden. Heb je aanvullende vragen, laat ze dan achter in het formulier zodat we deze kunnen opnemen in de FAQ’s.

Wat is Google Ads?

In Google zijn altijd 2 soorten zoekresulaten; organische en betaalde. Google Ads is de ‘machine’ achter de betaalde zoekresultaten.

Google Ads is misschien wel de meest directe  vorm van adverteren op internet. Het is een echt ‘pull-vorm’ van adverteren omdat mensen die zoeken op Google Zoeken precies weten waarnaar ze op zoek zijn. Jouw advertentie kan vervolgens worden weergegeven boven de organische zoekopdrachten.

Daarnaast is het ook zo’n beetje de best meetbare  vorm van adverteren die je kunt doen (mits je het combineert met Google Anayltics en het bijhouden van conversies op je website).

Omdat je alleen de advertentie laat zien aan mensen die echt op zoek zijn naar jouw product of dienst, in het effect van Google Ads bij het juiste gebruik erg groot. 

Wat is Google Express?

Binnen Google Ads zijn er twee versies; Google Express en Google Ads. Google Express is voor kleinere ondernemers die vanuit hun standaard registratie bij Google (bij voorbeeld Google Business) een bedrijf te promoten. Practisch alles is geautomatiseerd en binnen een uurtje kunnen jouw advertenties zichtbaar zijn. De resulaten van Google Express zijn prima voor kleinere bedrijven en lokale winkels maar zodra jouw regio groter wordt dan alleen ‘dorp of stad’, dan raden wij toch echt Google Ads aan.

Wat is Expert modus?

Wanneer een account is aangemaakt als Google Express dan kun je dit account ook beheren vanuit de meer gevorderde interface van Google Ads. Op die manier kun je alle mogelijkheden van Google Ads gebruiken. Deze omgeving wordt de ‘expert modus’ genoemd.

Kost een Google Ads account maken geld?

Nee, het aanmaken van een account is gratis. In een aacount kun je vervolgens zoekwoord onderzoek doen en campagnes aanmaken. Zodra je de zoek-campagnes aan zet, dan netaal je per keer dat iemand op jouw advertentie klikt (PPC)

Wanneer je door Adworth een account laat aanmaken, dan heb je grote kans dat we je tot wel €120 aan kliktegoed cadeau kunnen geven. Dit kunnen wij doen omdat wij Google Ads Certified Partner zijn. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.