Google Analytics

Ontdek hoe uw website presteert en maak datagedreven beslissingen met behulp van Google Analytics.

Google Analytics en SEA: een gouden duo

Adworth is specialist in Search Engine Advertising en is in staat om via gericht en continu Google Ads beheer, hogere bezoekersaantallen voor de website van uw bedrijf te realiseren. Een tool die een belangrijke rol speelt in het tot stand komen van deze hogere bezoekersaantallen, is Google Analytics. Google Analytics is een veel gebruikte tool en is feitelijk gezien onmisbaar bij het opzetten, optimaliseren en het zo precies mogelijk afstemmen van een Google Ads campagne op de doelgroep van uw bedrijf.

De rol van Google Analytics

Welke rol speelt Google Analytics dan precies in het optimaliseren van SEA en hoe kan Google Analytics worden ingezet met als doel een bedrijf te laten groeien? Zoals de naam al een beetje aangeeft, is Google Analytics een tool waarmee verschillende analyses kunnen worden uitgevoerd. Met behulp van Google Analytics kan tot op een zeer gespecificeerd niveau, inzicht worden verkregen in de karakteristieken en handelingen van bezoekers van de website van uw bedrijf. Google Analytics biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zo kan er exact worden ingezien welke zoektermen er zijn gebruikt in Google Search, vanaf welke locatie een bezoeker uw website heeft bekeken en op welk tijdstip dit precies is gebeurd. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de gegevens die kunnen worden verkregen en geanalyseerd met behulp van Google Analytics, er zijn namelijk nog veel meer gedetailleerde inzichten te verkrijgen. Met behulp van de verkregen inzichten van Google Analytics, kan vervolgens de SEA campagne worden bijgestuurd en geoptimaliseerd waar nodig. Hierna kan het effect van de eventueel doorgevoerde aanpassingen ook weer nauwkeurig worden gemonitord door gebruik te maken van Google Analytics. Kortom, Google Analytics en een effectieve SEA campagne zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Kennis maken? Bel Arno.

Adworth

De unieke aanpak van Adworth

Uiteraard werkt Adworth als SEA expert ook met behulp van Google Analytics. Er kan door Adworth zelfs een directe koppeling worden opgezet tussen Google Ads en Google Analytics. Op deze manier kunnen diepgaande analysemogelijkheden en het bijsturen en optimaliseren van de Google Ads als een geoliede machine worden ingezet, om zo het aantal websitebezoekers te verhogen. Verder is het zo dat Adworth het volledige beheer op zich neemt, maar u als klant zelf blijft altijd zelf eigenaar van het account. Ook hecht Adworth veel waarde aan het uitvoeren van gerichte conversiemetingen door gebruik te maken van events in de website. Deze events zijn bepaalde gebeurtenissen, welke specifiek voor uw bedrijf kunnen worden bepaald en vervolgens kunnen worden geconfigureerd. Aan de hand hiervan kan worden gemeten hoe vaak een specifieke handeling of actie wordt uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het klikken op een specifieke knop op uw website. Dit is geheel op maat in te stellen en wordt door Adworth gebruikt om een zo gedetailleerd mogelijk inzicht te krijgen in het gedrag van websitebezoekers. De bevindingen die vanuit deze conversiemetingen worden gedaan, kunnen vervolgens weer worden ingezet om bij te sturen waar nodig. Adworth heeft jarenlange ervaring in het gebruik van Google Analytics en weet als geen ander op welke wijze Google Analytics kan worden ingezet als handig instrument voor het optimaliseren van de Search Engine Advertising van uw bedrijf.