Google Mijn Bedrijf

Wij helpen uw bedrijf zichtbaar te worden door middel van Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf: een belangrijk onderdeel van de vindbaarheid van uw bedrijf

Naast Google Ads en Google Analytics, is er nog een handige tool van Google die een rol speelt in het behalen van een betere online vindbaarheid van uw bedrijf, namelijk Google Mijn Bedrijf (ook wel Google My Business genoemd). Door middel van Google Mijn bedrijf, zijn (potentiële) klanten gemakkelijker in staat om de gegevens van uw bedrijf te vinden en met uw bedrijf in contact te komen, door middel van het gebruiken van de zoekresultaten van Google Search.

Wat is Google Mijn Bedrijf precies?

U heeft het vast al wel eens gezien: in de zoekresultaten op Google na het uitvoeren van een zoekopdracht, verschijnen niet alleen de ‘normale’ zoekresultaten, maar ook een blokje met informatie over een specifiek bedrijf. In dit blokje ziet u bijvoorbeeld contactgegevens van het bedrijf staan, maar ook eventuele reviews en soms de openingstijden van dit bedrijf. Dit is slechts een greep uit de informatie die u hier kunt terugvinden, de getoonde informatie kan namelijk per bedrijf verschillen. Dit ‘blokje’ met informatie, wordt gevuld met een tool die Google Mijn Bedrijf heet.

Kennis maken? Bel Arno.

Adworth

De mogelijkheden en voordelen van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf heeft talrijke opties en mogelijkheden en is daarom voor ieder bedrijf op een geschikte wijze in te richten. Logischerwijs is Google Mijn Bedrijf een handige en eigenlijk onmisbare manier, om uw bedrijf online onder de aandacht te brengen. Zeg nu zelf, wanneer u direct de contactgegevens en aanverwante zaken van een bedrijf ziet staan bij het uitvoeren van een zoekopdracht, dan nodigt dit toch veel sneller uit om een bedrijf bijvoorbeeld eens op te bellen, de website te bezoeken of een e-mail te sturen? Het handige hierbij is dat Google Mijn Bedrijf niet alleen een weergave is, maar ook direct doorlinkt. Zo kan er eenvoudig gekozen worden om een bedrijf te bellen, de (potentiële) klant hoeft dan zelf geeneens het telefoonnummer van uw bedrijf over te nemen. Ook kan via de Google Mijn Bedrijf vermelding direct doorgelinkt worden naar de website van uw bedrijf. Kortom, Google Mijn Bedrijf biedt mogelijkheden en voordelen waar u als ondernemer zeker van wil profiteren.

Google Mijn Bedrijf

Adworth configureert en optimaliseert uw Google Mijn Bedrijf

Niet ieder bedrijf wordt automatisch vermeld in Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf dient namelijk eerst te worden aangemaakt voor een bedrijf, voordat het blokje met extra informatie gevuld en getoond kan worden. Na het aanmaken van Google Mijn Bedrijf, komt er vervolgens een stukje configuratie en optimalisatie om de hoek kijken. Uiteraard is het van belang om zoveel mogelijk nuttige informatie in Google Mijn Bedrijf in te voeren. Denk hierbij aan de locatie van uw bedrijf, de contactgegevens en eventuele foto’s. Adworth is als geen ander thuis in het aanmaken en de volledige optimalisatie van uw Google Mijn Bedrijf profiel en weet precies welke kenmerken relevant zijn voor de doelgroep van uw bedrijf. Adworth zet hiernaast een directe koppeling op tussen uw Google Mijn Bedrijf en Google Ads en neemt u het volledige beheer uit handen, dus zorgt er ook voor dat zaken worden aangepast en bijgewerkt waar en wanneer nodig. Op deze manier is Adworth in staat om het bezoekersaantal van uw website te maximaliseren en ervoor te zorgen dat (potentiële) klanten u zonder enige extra moeite kunnen bereiken.