fbpx

Google Analytics

Google Analytics helpt website eigenaren om inzicht te krijgen de gebruikers van de website. Hiermee open je echt een schat aan informatie zoals:

 

Doelgroep

Hoe ziet de doelgroep eruit qua demografie, waar komen ze vandaan en welke apparaten gebruiken ze.

 

Acquisitie

Via welk kanaal komt het verkeer zoals organisch, betaald, social media etc. En hoe gedraagd het verkeer per kanaal zich op de website. Ook kunnen we hier zien via welke zoekwoorden mensen op de website komen.

 

Gedrag

Hier kunnen we o.a. zien hoelang bezoekers blijven, op welke pagina ze de website verlaten, welke zoekopdrachten ze gebruiken binnen de website.

 

Conversie

Uiteindelijk draait alles om conversie en deze kunnen in Google Analytics goed gemeten worden. Ook bij voorbeeld via welke verschillende kliks mensen tot conversie komen.

 

Bovenstaande is slechts een heel kleine verzameling van de mogelijkheden die Google Analytics kan bieden. Inzicht hoeft bovendien niet veel te kosten want het gebruik van Googel Analytics is geheel gratis. De implementatie is relatief eenvoudig en kan door iedere website beheerder worden uitgevoerd. Adworth vraagt voor het aanmaken en implementeren van Google Anayltics slechts €99 (excl. BTW)